Nyårsafton

Om några timmar så är vi inte längre kvar i år 2007. Det känns faktiskt skönt, en nystart sådär. Jag behöver verkligen en sån just nu. Däremot så tänker jag inte avge tusen nyårslöften eftersom de aldrig funkar. Man lovar på natten att i morgon ska jag börja banta, men sen vaknar man upp grisbakis och det ända som hjälper då är en fet påse med chips.

Nu har jag iallafall precis duschat. Ska åka in till stan och köpa lite groggvirke om en kvart. Efter det så börjar förvandlingen från osminkadt tråkutseeende till den glittrande nyårsstrassen. Haha nee riktigt så extremt blir det kanske inte. Ska jag vara helt ärlig så har jag ännu inte bestämt vad jag ska ha på mig så det får komma som det kommer. Så mycket glittrande kläder har jag tyvärr inte hittat heller.

Men hoppas att ni alla får en lyckad nyårsafton!

Sömn

Men vad jag sover! Igår till halv ett, idag till halv tolv. Haha så här får det ju bara inte fortsätta. Fast att jag sov länge idag kan ju bero på att jag aldrig lyckades somna igår kväll. Det var helt omöjlligt förrän klockan passerat tre för länge sen. Men jag ser detta som något bra, jag laddar helt enkelt inför nyårsnatten så att jag ska kunna parta nonstop natten lång :P 

Nytt armband

Det blev tillslut detta armband efter mycket velande från min sida. Men alla färger var ju så fina, svårt att välja bara en av dem då...

image1011

Angela Gotborn

Just nu så har denna shop ett supererbjudande! Så om du precis som jag tycker att Angela Gotborns smycken är superfina så är det ett bra tillfälle att passa på att beställa just nu! Jag ska iallafall gå igenom shoppen på en gång för att se vad jag hittar för favorit.

image1010

Om Angela Gotborn:

Design Angela Gotborn startades 2005 av designern Angela Gotborn.

Angela Gotborns smycken finns idag representerade i flera ledande modebutiker.

Angela Gotborn designar och tillverkar alla smycken i egen ateljé där hon främst arbetar med Swarovskis pärlor och kristaller. Övriga material är olika guld- och silverpläterade material, 14 - 22 karats förgyllning och Sterling silver.

Angela Gotborn smycken är skapade för ung som gammal och kan bäras både till vardags och till fest.

Angela Gotborns smycken är antingen enkla och tidlösa eller färgstarka och spektakulära.

Angela Gotborn inspireras av de stora mode- och juvelhusen samt olika stilar som Rokoko, Emipre och Art Deco.



http://www.gotborn-shop.se

Halsband

image1009
Det här halsbandet från Mi lajki tycker jag är coolt. Det hade varit ännu snyggare om det varit ett armband, men det är snyggt såhär med. Finns även i vitt och kostar just nu 495 kronor på Kyssjohannas rea.

Årets pinsammaste kändiscitat?

image1008

Godmorgon

Ja precis, jag vaknade nyss. Eller nyss och nyss, för en timme sen om man ska vara mer exakt. Sen har jag ätit frukost och klätt på mig kläder.
Vädret idag är sååå tråkigt. Det regnar och himmlen är alldeles grå. Verkligen sånt där väder som gör att man bara vill stanna inne hela dagen och kolla på film. Jag ska kolla om jag hittar någon lovande film som jag ännu inte sett och göra slag i saken.

Mitt hår efter tre timmar hos frisören

Okej idag har jag då varit hos frisören. Visste inte alls hur jag ville ha håret, men som tur är så hade min frisör väldigt mycket idéer istället. Jag lät henne inte göra exakt som hon ville, men så gott som. Håret färgades brunt och slingades med två olika nyanser. Topparna klipptes ganska mycket, medans hon tog lite mindre på det uppklippta eftersom jag ville att håret skulle bli lite mer jämnlångt. Luggen klippte hon ganska mycket, dels så den blev kortare och dels tjockare. Just nu tycker jag att den är lite kort, men om sådär en två veckor kommer den nog att vara perfekt.

När jag satt där med håret i tusen olika foliepaket så frågade hon om jag ville ha kaffe. Eftersom jag inte dricker kaffe så tackade jag nej. Då fick jag istället ett glas vin. Kändes lite småglammigt att sitta hos frissan, läsa en tidning och smutta på ett glas välkylt vin. Haha. Att jag knappt ätit någon frukost och drack vinet väldigt fort gjorde att jag nästan kände mig lite påverkad sen när jag reste mig upp för att gå till tvättstolen. Tur att jag fick vinet efter att vi bestämt hårfärgen, annars vet man aldrig vad jag hade kunnat gå med på :P

INNAN: (Utväxten är ju typ en decimeter!! Haha)
image1001



EFTER:
image1002

     

Så vad tycks? Förbättring eller försämring?

Outfit

Skinnjacka och t.shirt Carlings, cardigan Lindex, jeans Miss Sixty, klocka Chronotech, stövlar Vagabond

image1000

Det var dumt gjort att ta skinnjackan idag. Frös som en gås hela dagen.

Hemma igen

Nu ärr jag hemma igen. Det tog tre timmar hos frisören! Ojoj vad länge. Men jag berättar mer om det besöket senare. Just nu så ska jag hugga in på min Paradisask. Köpte en till lillasyster och en till mig själv idag eftersom vi satt och längtade efter varsin ask hela juldagen. Lite snäll är man ju allt i bland.

image999

Godmorgon

Godmorgon godmorgon!
Huvudet känns som seg kola just nu, men det går förhoppningsvis över så fort jag ätit lite frukost.
Efter frukosten ska jag åka och klippa mig vilket känns bra. Min frisör har varit med och öppnat en helt ny salong så idag är det premiär för mig där. Ska bli kul att se hur det ser ut.
Ha en bra dag allihopa! Kram kram


Klipptid

I morgon ska jag klippa och färga håret, det ni! Haha anledningen till att det känns som värsta stora grejen är att jag inte har varit hos en frisör sen jag tog studenten för ett halvår sen!! Det är länge... Jag som alltid brukar vara så noga med sånt. Under gymnasiet klippte jag mig alltid var tionde vecka. Det är ju såklart inte bara dåligt att jag inte har klippt mig på så länge, mitt hår har blivit lååångt igen och det gillar jag. Tyvärr så blir det ju slitet också. Och utväxten!... den ska vi inte ens tala om... ojojoj.

Frågan är bara vad jag ska göra med håret. Smart som jag är så har jag ingen aning fast att klipptiden är i morgon. Ljusare eller mörkare? Klippa upp mer eller spara? Lugg eller inte?
Det är så svårt. Tar ju flera år innan de växer ut igen om man klipper kort.


image998
snyggt hår har hon, den där Aniston...

Skynda och fynda

Höhö vilken klatsching rubrik jag fick till där...

Det jag vill ha sagt med detta inlägg är att Nellys mellandagsrea är ganska bra faktiskt. Till exempel så kan man köpa dessa shorts från Koola Anna för endast 40 kronor. Det ÄR billigt.

image996image997

Mellandagsrea

Egentligen så tycker jag att mellandagsrean är ganska världelös. De har ju ändå bara prissänkt de allra äldsta och fulaste kläderna som ingen vill ha. Alla snygga kläder hänger kvar till samma pris som alltid. Internetshopparna däremot, där kan man göra riktiga fynd! Jag ska kolla igenom utbundet i kväll och se om jag hittar något intressant.
Men grejen jag köpte idag var faktiskt på rea. En basic oversize t-shirt från JC för halva priset. Prövade den aldrig i affären för jag orkade verkligen inte med att stå i den långa provrumskön. Så visst kan man hitta bra grejer på reaborden. Det gäller bara att ha tålamod och orken att leta.


Outfit

image992

   

Skinnjacka Carlings, stickad kofta Peak (julklapp), jeans MQ Sunshine, linne JC, armband A.V Max, halsband Disney Couture + svarta stövlar

Förklaringen

Igår så skrev inte jag ett ända inlägg här i bloggen, vilket är ganska ovanligt gjort av mig. Anledningen till detta var att jag hämtade K vid tåget i går morse och sen åkte vi till IKEA. Där handlade Kristoffer en massa saker som han ska ha till sin nya lägenhet. Eftersom det blev lite fler grejer än planerat så gick inte allting in i bilen, utan jag fick åka till Statoil och hyra en släpkärra, vilket var lite intressant eftersom jag aldrig har kört med släp förrut, men jag tänkte att det kunde väll inte vara så svårt. Fick en kille i personalen att följa med mig ut och koppla på kärran och sen åkte jag för att hämta K och alla grejer. Då var klockan typ halv tre och bion vi skulle se började klockan tre och innan dess skulle vi in till stan och hitta en parkeringsplats så det blev väldigt stressigt där en stund, men som tur var så gick det väldigt smidigt att hitta en parkering och sen småsprang vi upp till bion. I samma ögonblick som vi satt oss ned så började förtexten rulla, det kallar jag timing. Filmen var jättebra, vi kollade på Arn. Men jag blev såklart lite besviken på slutet eftersom jag inte visste att det var en trilogi och att den sista filmen inte kommer förrän om två jular. Men det är väll bara att vänta, blir jag för otålig på att få reda på slutet så är det väll bara att köpa böckerna. Efter filmen så åkte vi till lägenheten. K somnade halvvägs och det gick åt minst 2 liter spolarvätska eftersom rutan blev alldeles igenkletad efter varenda möte eller omkörning. Efter att ha lastat av grejerna så åkte vi hem till hans kompis för att hämta två soffor eftersom vi ända hade kärran. Och efter att allting var på plats (någongång efter nio) så åkte vi och åt mat eftersom vi båda var hungriga. Ingen av oss hade hunnit äta lunch och K hade inte ens ätit någon frukost. I morse så fick jag åka hela vägen tillbaks för att lämna tillbaks släpkärran. Tyvärr så var inte den hjälpsamma killen från dagen innan kvar utan där inne fanns bara en ung tjej som inte hade någon lust att hjälpa mig med att koppla loss den. Istället fick en ung kille från Ford vilket låg i samma lokal komma och hjälpa mig. Ibland är det bra att vara tjej. det skulle kännas mycket jobbigare att fråga om hjälp om man var kille när det gäller bilar och såna saker. Hann med en sväng in på ett köpcenter också men jag hittade inte så mycket att ha. Lämnade tillbaks de olikfärgade skorna och köpte en liten grej. Sen var jag förstås tvungen att fylla på bensin efter allt åkande. 701 kronor gick tankningen på. Hejdå alla mina julklappspengar...

Kort från igår

                   

Jaa såhär såg alltså julen ut hemma hos oss. Mysigt värre. What about yours?

Juldagen

image978


Nu är det slut på julen för den här gången. Jag tycker att det är sorgligt. Man väntar i ett helt år och sen är det över på 24 timmar. Men det var en bra jul i år så man får försöka glädjas åt det i alla fall. För mig är det tradition att göra absolut ingenting på juldagen. Man ska vakna sent och sen tillbringa dagen framför tvn med att äta upp allt godis som blivit över. Kolla lite på sina julklappar och bara slappa, så det är exakt vad jag ska göra nu!

Min kväll

image977


Här sitter jag nu i mitt rum vid min laptop och bloggar. Börjar känna mig ganska trött, det har varit en lång dag. Kanske dags att sova snart?

PS. Jag har ingen aning om varifrån den mystiska handen som drar mig i håret kommer i från...

Alla mina julklappar

Detta är vad som fanns under granen åt mig i år.

       
                           


1. Halsband från Kenneth Jay Lane (Från lovern)
2. Armband A.V Max (också från lovern)
3. Reseset
4. Morgonrock i världens mjukaste material (Från Ks familj)
5. Två djupa skålar, Höganäs
6. Två stora mattallrikar, Höganäs (moster och morbror)
7. Presentkort på ansiktsbehandling
8. 6 stycken glas från iitala (vet absolut inte hur det stavas, men jag fick dem från min favoritkusin iallafall)
9. Skitsnygg tavla
10. Kofta från Peak
11. Rosavita handdukar
12. Rengöringsgel och ansiktskräm från Dermalogica
13. Fina lakan, dubbel uppsättning
14. Shampoo + balsam Joico
15. Pengar och presentkort på MQ (från mormor och storebror)
16. Läppstift från Make Up Store i färgen Delight (lillasyster)
17. Concealer Magic Wand från Face (lillasyster)
18. Diorshow mascara och ögonskugga (lillasyster)
19. En shopaholicbok. Haha denna bok är såå jag! (från storebrors flickvän)

Jaa det var det hela...

Lyckat

Det har varit en lyckad julafton idag. I morse vaknade jag upp i Ks säng. Efter att vi gett varandra våra julklapper, myst lite och ätit frukost åkte jag hem till mig. Duschade och bytte om. Hjälpte sen mamma att få fram vårat alltid lika enorma julbord. Råkade skala av mig halva knogen på locket till en burk med valnötter. Klockan två kom släkten och sen dess har vi ätit konstant tills de åkte hem för en liten stund sen.
Som ni ser så var det tämligen fullt under våran julgran. Jag fick många fina och bra saker, kommer visa dem så snart jag tagit kort på allt.

image955

K fick två, eller egentligen tre julklappar av mig. I morse fick han en t-shirt från Afflication och en korthållare som jag låtit gravera in en text på. I går kväll så fick han mig inslagen i detta röda nattlinne + matchande underkläder. Haha är man självgod om man ger bort sig själv? :P Jag tror/hoppas att han tyckte om alla tre "presenter". Jag blev iallafall jätteglad för det jag fick av honom.

image956

Min julaftonsoutfit

 
Nu är det jul igen... Det är fullt upp idag, Hjälper mamma i köket osv. därför det inte blivit så mycket bloggande än idag, men jag har tagit massor av kort så det kommer frammåt kvällen. Hoppas att ni alla har en jättefin julafton och att ni får det ni önskat er i paketen.

image953  
 

Tröja Esprit, ballongkjol med rosett MQ, strumpbyxor Lindex, halsband Kenneth Jay Lane, armband AV Max, pumps Donna Girl

Ks lägenhet

Idag har jag sett Ks nya lägenhet första gången. Det är en tvåa på 60 kvadrat med inglasad balkong. Tog lite bilder, men man ser inte så bra. Det ser ju så tomt ut innan möblerna kommit på plats,´men det kan nog bli riktigt bra. Jag får väll ta nya kort när den är inredd och klar så ni får se lite tydligare.

Köket
 

Hallen


Sovrummet
 

Vardagsrummet
 

Balkongen
 

Badrummet
 

Sunday before Christmas

image937

Ny tunika La redoute, leggings Gina, smycken Wedins, klocka Ur & Penn, paket Ks, + cashmerekofta från La redoute

K står för en gästoutfit också.
Huvtröja Poco Loco Carlings, jeans Salt men Sthlm

 

Vi matchar riktigt bra idag eller hur? :P
Nu ska vi hem till K.

Lördagsmyyys

image934

 

Jag låter bilderna tala för sig själva. Haha :P

Ny tunika

Var och hämtade ett litet paket på ICA tidigare idag. Innehåller var från La redoute, en blå tunika. Jag är helnöjd.


Julkänsla på hög nivå

Jag och K har precis kollat på någon julfilm på 4an. Den var inte särskilt bra, men ganska skön att slötitta på ändå. Kl 21 ikväll är det Elf och den ska jag bara se. Jag har aldrig sett den, men med verkar jätterolig.

Nu känns det verkligen att det snart är jul. Granen är huggen. sillen är inlagd, knäcken är gjord, julklapparna inslagna och i princip allt som visas på tv är julrelaterat. Jag tycker att det är ganska härligt. Längtar verkligen efter att få ge bort mina julklappar.

image932

Hur är det med er då? Har julstämningen infunnit sig?

Lördagsoutfiten

 

Ambandet gör oufiten.
Kenneth Jay Lane

Kall morgon

Det är helt sjukt kallt ute idag. Jag gick upp för att släppa ut katten och kom tillbaks som en frusen fiskpinne. Har precis duschat för jag ska snart åka och hämta K på tågstationen. Det ska bli så skönt att vara med honom några dagar. Distansförhållanden är verkligen jobbiga, men tycker man om varandra så gör man ju. Det går inte att ändra på bara för att man har lite avstånd mellan sig. Vi får se om han låter mig blogga lite i kväll, jag ska försöka iallafall!
Nu måste jag sätta på mej lite kläder! Ha en bra dag!

Vinnaren

Den bästa motiveringen enligt mig kom denna gång från Johanna. Jag vet hur mycket ens mamma kan betyda och jag hoppas att din mamma kommer bli glad för denna present. 
Nu behöver jag din adress. Du kan skriva din mailadress eller vanliga adress här bland kommentarerna så antingen mailar jag dej om adressen eller så skickar jag grejerna direkt!

Bortskänkes - 3 grejer!

   

Denna gång slår jag på stort! Den som får detta lilla paketet får hela tre grejer:
* Ögonskuggspalett med fyra ögonskuggor i rosalila nyanser
* Duoögonskugga i blått
* Glow in the dark - Face & Body shimmerpowder

Motivera varför just du ska få dessa grejer. "Tävlingen" avslutas kl 24.00

Önskedröm

image923image924image925image926

Såhär snygg hade jag kunnat varit klädd på nyår. OM jag bara hade varit smart nog att beställa i tid...

Allting från Asos.com

Lite djur och naturbilder

Så fort man gör någonting i det här huset så vill alla djuren följa med. Gick ut för att ta lite kort förut idag eftersom det var sånt fint väder, men det blev mest kort på djuren.

image915

image916

image917

image918

image919

image920

image921

image922

Dagens köp

Det blev visst lite shopping idag med även om det inte riktigt var meningen, men det var inga jättedyra saker.

En julröd tröja och en svart blus. Båda från Esprit.

image912

 

Dagens outfit

Min kamera har blivit dum. Den har börjat ta suddiga kort när man använder självutlösaren. Någon som vet vad det kan vara för fel?

Inne och ute:
 

Klänning vet inte, det står typ Clara i den?, tröja och mössa H&M, leggings Gina, stövlar Bianco, skinnhandskar Björn Borg, duffel Peak Performance

image911




Garderobsfynd

Ja jag har mina smycken i garderoben, eller jag hade nu har jag ju fått upp en bokhylla med lådor som mina trogna läsare vet om. De här hittade jag iallafall igår längst in i garderoben. Hade helt glömt bort att dessa fanns. Köpte dem till studenten, men sen använde jag några andra av någon anledning. Riktigt söta tycker jag dock att de är. Kanske något för julafton?


Linda Rosing fast för knarkbrott

image907


"
 
Linda Rosing greps natten till torsdagen av civilpolis på krogen Mera Bar på Norrlandsgatan i Stockholm. Rubriceringen är ringa narkotikabrott, skriver Expressen. "Jag föll för frestelsen. Jag tog kokain i går (läs i förrgår). Så var det . Det är jättehemskt. Men jag står för det", säger Linda Rosing till Expressen.

Hon förklara att hon blev bjuden på drinkar på krogen och att hon har flera minnesluckor från kvällen. En kvinnlig polis ska ha sagt att de fått in ett tips om att Linda Rosing tagit kokain.

"Jag är faktiskt glad att polisen tog mig... Det gör att jag nu ser till att ta tag i problemet. Och straffet, det får jag ta när det kommer", säger hon till Expressen." Källa: Dagens PS


Jo tjena. Enda anledningen att hon är glad är väll för att hon lyckats hamna i tidningen igen. Typ, "Jippie jag tar lite knark, ber kompisen ringa och tipsa polisen och vips så har jag skapat en rubik igen! Oh jag är så blond och smart!" Eeeeeller inte.

Julstädning

Här hemma är julstädningen redan i full gång! Tyvärr vaknade jag med världens huvudvärk så det går lite segt, men jag försöker strunta i den och städa på. Jag förstår inte var allt damm kommer ifrån. Det var inte alls längesen jag dammade här inne, men det är ändå massor av damm överallt. Egentligen är det rätt världelöst. Hur mycket man än städar så får man ändå göra om det efter en vecka.Men nu ska jag inte tänka så utan istället fortsätta att jaga dammråttor så att det blir riktigt rent och fint här inne. Jag kan tänka mig att det är fler än jag som städar idag?

Oooooo

image906

Studenten alltså. Vilken vecka det var...

Nu slut för i dag.

Läsa

Nu ska jag läsa igenom era motiveringar. Önskar att jag hade 10 stycken så att alla kunde få ett varsitt, men det har jag inte. Återkommer om en liten stund med en "vinnare".

Update: http://kolsyrran.blogg.se/ blir den nya ägaren av detta rouge. Min motivering varför jag föll för just hennes motivering var att hon var så ärlig och uppriktig. Sen kommer man förstås alltid längre med lite smicker ;) 

Och till alla er andra. Tack så mycket för alla fina kommentarer. Jag blir alldeles glad. Hoppas att det löser sig med era kortproblem och bråkiga småsystrar, bleka eller röda ansikten, pengabrist och sista skoldagen. Kram på er!

Bortskänkes

Dagens tredje och sista sak. Var en person som frågade om jag använt grejerna och självklart har jag inte gjort det. Allt smink som jag ger bort är oanvänt.

Rosa rouge. Färgen är inte lika ljus och gråaktig som den ser ut på kortet. Utan det är en varm ljusrosa färg.

image905

Varför ska jag ge den just till dej? Motivera. Ni har till 22.00 på er. Sen väljer jag ut den jag tycker förtjänar den bäst!

Hahaha


Min mamma är knäpp

När jag var inne i stan förrut idag så ringde min mamma för att berätta att hon bokat 7 biljetter till Grekland. Bara sådär liksom. Utan att fråga någon av oss andra sex som är berörda. Resan gäller alltså hela familjen, min pojkvän och storebrors flickvän och vi ska åka typ 11 juni tror jag det var.
Det var ju inte direkt vad jag väntat mig att höra när jag såg på displayen att hon ringde. Hon är knasig min mamma. Min pappa med för den delen som stödjer alla hennes knasigheter.
Men, men en greklandsresa är väll aldrig fel. Och K blev glad han med.

image904

Kortet är taget i Grekland i höstas.


Bortskänkes

Nummer två för idag. Kan skvallra redan nu om att det kommer bli en tredje senare i kväll också.
Ett rosa litet läppglans gäller det denna gång.

Hur mycket fyller jag i januari? Första som svarar rätt får detta.


image903

Hemlis

Fler saker kommer skänkas bort under kvällen... så håll ögonen öppna!

Det är ju sådär jag vill se ut

image902


Ja såhär vill jag se ut på nyårsafton! Varför kan jag inte bara hitta en sån där snygg klänning?

Bortskänkes!

Enligt många människor så kommer ju blå ögonskugga vara det som gäller i vår så därför skänker jag nu bort en ögonskugga från Rimmel. Den ser helt turkos ut på bilden, men det är den alltså inte utan mer gråblå.

 

Den första som skriver mitt förnamn i kommentarer till detta inlägg får denna.

Snygg tröja

image899

Finns hos http://www.revolveclothing.com/ i blått, vitt och brunt för $176.00

Elaka kommentarer

Igår fick jag min första så kallade elaka kommentar:

"Alltså jag dör. Din pressbild.....Den är så pinsam....hahahha""

Och jag känner bara, Eeeh okej. Vem är det som är pinsam egentligen? Och varför skulle jag ta åt mig av något som en person som inte ens vågar stå för sina åsikter skriver. För om man vågar stå för sina åsikter så är man inte anonym. Och folk som inte vågar stå för vad de tycker och sina handlingar är det värsta jag vet. Snacka hur myckt skit om mig som helst om du kan stå för det, men kan du det inte så lägg energin på något annat. Skaffa ett liv till exempel?

Olika färg på skorna!

Som jag skrev i morse så har jag varit på stan idag. Det gick bra att hjälpa pappa handla julklappar och den sista julklappen som jag skulle köpa gick också smärtfritt, men sen skulle jag börja leta jul- och nyårskläder till mih själv och det gick ju inte riktigt lika bra. Jag hade tänkt mig en röd klänning, men typ den enda röda jag såg var i skylten till en riktig tantaffär. Jag förstår inte varför det inte finns några röda klänningar att köpa. Köpte iallafall en svart kjol tillslut. Tänkte att jag får ha en röd överdel till istället. Den ser inte så fin ut när den ligger sådär på golvet, men den är riktigt söt på. Från MQ kom den iallafall. Ett riktigt fynd som var nedsatt till 99 kronor.
Sen gick jag in på Wedins och där hittade jag ett par rosa pumps och en glittrig rosa väska som det bara skrek nyår om. Har visserligen inte någon klänning än, men jag tänkte att en svart klänning som passar till inte kan vara sååå svårt. Men nu när jag kom hem och kollade på grejerna så är det ju olika färg på skorna!! Om det är ett fabriksfel eller om expiditen bara var ovanligt korkad kan jag inte svara på. Riktigt irreterande i vilket fall som helst. Kan ju inte gå omkring med olikfärgade skor. Det ser ju inte klokt ut! Visserligen är skillnaden marginell, men ändå. Så nu får jag åka in igen för att byta dessa, vet dock inte när det blir. Innan jul så hinner jag iallafall inte.

image896

 

Dagens i lila

Klänning American Apparel, strumpbyxor, linne och knästrumpor H&M, sjal nuknuk, klocka Ur & Penn, stövlar Scorettt


     

Morsning korsning

Då var det morgon igen. Ska snart klä på mig och äta frukost och sen blir det en sväng in till stan. Skrev igår att jag skulle leta julaftons- och nyårskläder, men jag ska även köpa en sista julklapp och hjälpa pappa att köpa någonting fint till mamma. Det ser ut på himmelen som att det kommer bli en fin dag. Vi hoppas på det! Nu ska jag välja kläder.

Nej nu

...är det dags att sova igen. Ska upp tidigt i morgon så jag ska tvinga mig att somna nu. I morgon ska jag leta efter någonting fint att ha på mig på julafton. Kanske nyår också om jag har tur.
Puss på er!

Nyduschad

image891


Kom precis från duschen. Katten och jag har duschat. Han stod utanför och skrek så jag tog in honom och duschade honom också. 
Tänkte att det var bättre att duscha nu än i morgonbitti eftersom det tar typ tolv timmar för mitt hår att torka ordentligt och jag ska vara ute en massa i morgon. Blir så himla kallt med blött hår då! Och jag vet att det finns hårtork, men det tar hundra år det med. Dessutom är det tråkigt och sliter på håret.
Jag har iallafall världens härligaste duschcreme från philosophy, samma namn som min favoritdrink dessutom. Haha kan det bli bättre. Smörjde in mig med den nya body moussen också efteråt så nu känner jag mig som en lite bättre människa än innan.

Vilka snyggingar! Herrejösses...

image890

Vissa kändisar KAN verkligen inte klä sig. Vad är det som de försöker uppnå? Är deras mål med livet att hamna på veckans sämst-klädda-lista eller har de verkligen sån här taskig smak?
Värst är ändå bruden i mitten, nog för att hon är porrstjärna, men det borde ju finnas gränser även för dem? Tydligen är så inte fallet.

HIV, Andreas Lundstedt har HIV

image888


Artisten Andreas Lundstedt har gått ut med att han har HIV. Och min första tanke är varför? Varför, varför är detta en sjukdom som vi människor tar så lätt på? Det verkar som om alla människor tror att detta är någonting som enbart finns i Afrika, men så är det ju inte, och det vet alla också egentligen. Bara det att man väljer att blunda för såna här sjukdomar. Visst risken att smittas är inte jättestor, men den finns ändå! Det tycker iallafall jag borde räcka för att folk ska använda kondom när de knullar. Och ursäkter som att "använda kondom är som att äta kola med papper på" är ju helt idiotiska. Jag äter hellre en kola med papper på än en som jag dör av! Att människor överhuvudtaget ska behöva smittas av HIV är ju så fruktansvärt onödigt. I alla fall i vår del av världen där alla vet om vad sjukdomen är för någonting och hur den smittar. Om extremt fattiga bönder ute på Afrikas savann inte skyddar sig är ju en sak. Om de vissa dagar knappt har råd att köpa mat är kanske inte dyra preventivmedel något som man prioriterar.

Samtidigt blir jag så jävla förbannad på svenskars inställning. Jag var på ungdomsmottagningen en gång för att testa mig och då bad jag henne att testa mig för alla sjukdomar, men det fick jag inte. Hon ville inte testa mig mot HIV eftersom jag inte hade haft sex med någon utlänning eller i ett annat land. Vad är det för jävla inställning? Visst statisktiskt sett så är chansen mycket mindre att man blivit smittad efter sex med en helsvensk kille än någon bartender på Ibiza, men fortfarande, chansen finns! Hur vet hon tex att någon av de svenska killarna jag haft sex med inte varit i Thailand och haft oskyddat sex med någon prostituerad?! Nej just det, det vet hon inte.
Och även om killen säger att han inte har någonting så kan han faktiskt ha det ändå. Han kanske inte vet om det själv, eller så är han bara ett själviskt svin som säger vad som helst för att få knulla. Tyvärr finns det faktiskt såna killar. Och även om det inte är just HIV som man åker på så finns det faktiskt massor av andra obotliga könssjukdomar. Könsherpes exempelvis som var fjärde (!!!) vuxen svensk har. De sjukdomar som går att bota är väll heller inte så roliga att åka på kan jag tänka mig. Så snälla människor! Är ni inte i ett seriöst förhållande där du verkligen vet att du kan lita på din partner och att hon/han är frisk så använd  k o n d o m.


könsherpes

Nog med moraltantsuttalanden för i kväll.

Bortskänkes

I morgon kommer jag att skänka bort fler grejer! Håll ögonen öppna då...


Nytt åt mina torra ben

Såhär på vintern så får jag alltid så torra ben. Nu hoppas jag att denna lilla burk som blev i min ägo idag ska hjälpa mig. Det är en body mousse från Aquolina köpt på www.eleven.se. Lukten är citrus fruit cocktail och den luktar verkligen apelsinglass! Nästan så man vill ta fram en sked och smaka. Haha. Nej men hoppas verkligen att detta hjälper så jag får ordning på mina torra ben nu!


image887

Lackleggings eller inte lackleggings?

image886

Alltså jag har funderat på att köpa mig ett par såna här typ hur länge som helst, men av någon anledning så har det aldrig blivit av. Det känns lite som att alla andra redan har såna här och därför känns det inge kul att köpa ett par likadana. Samtidigt så tycker jag att det är väldigt snyggt om man kombinerar det rätt och typ de enda människorna jag sett i såna här är de som själva skriver modebloggar.

Så nu till frågan, köpa eller inte köpa?

Snygg under

image883  image885

Snygga underkläder kan man aldrig få för mycket av! Mina favoriter just nu är det blåsvarta setet. Tyvärr tycker tydligen fler som jag då bhn bara finns kvar i 75B och 70D vilket inte passar mina boobs. Annars hade det nog blivit en beställning på direkten.

Dagens outfit

image882

Cashmerekofta La redoute, linne Asos, jeans samma som igår, väska Esprit, stövlar Vagabond, sjal nuknuk.se

Äntligen

Alla insattser är på plats! Det tog sin lilla tid för mig att få ihop allt, men jag gjorde det själv och resultatet blev minst lika bra som om det var byggt av självaste Byggare Bob. Jag och skruvdragaren har hunnit bli riktigt tighta på kuppen också. Vilken fantastisk uppfinning det är. Tänk att sitta och skruva i alla skruvar med mejsel. Det hade ju tagit minst dubbelt så lång tid.

FÖRE:
image875

EFTER:
image876

Eftersom mina smycken mest ligger huller om buller i en garderob (förutom de flesta halsband som hänger på en krok) så fick två av lådorna bli smyckeslådor. Det var jätteroligt när jag kollade igenom allt för jag hittade fullt med grejer som varit försvunna.
Detta halsband från Asos tex. Hann aldrig använda det innan jag slarvade bort det, men nu när det är upphittat igen så ska det absolut få komma till användning.

image877

     

Die santa die

image874

Något för er som inte gillar julen?
Finns på noel.se

Nu ska tjockisen få

Förresten, köpte bantningsmat till min feta katt igår. Nu blir det sträng diet med enbart bantningsfoder. Haha stackarn, han kommer bli så ledsen. Det står verkligen fat burner på paketet. Undrar om det funkar på människor också? Kanske värt att testa, haha :P

 

God morgon!

Solen skiner som aldrig förr utomhus, samtidigt som det är 14 grader kallt. Nu skulle det bara krävas lite snö för att julvädret skulle vara helt perfekt! Men det är så mycket frost överallt att det nästan ser ut som en snölager, men riktig snö ska det vara. Det tycker iallafall jag.
Idag blir det julstädning. Tanken är sån iallafall så vi får väll se hur mycket jag egentligen orkar göra just idag. Så det är väll bara för mig att sätta igång antar jag.

Soooovdags

image871

Nu ska jag lägga mig i sängen och börja läsa Marian Keyes. Mamma har tjatat på mig i ett år om att jag måste läsa hennes böcker. Nu har hon till och med lagt tre stycken bredvid min säng. Jag tar det som en pik.
I morgon blir det städdag. Inte långt kvar till jul nu och då vill man ju att det ska vara fint!
Känner mig glad i kväll eftersom jag fått så många kommentarer idag. Det motiverar mig verkligen att fortsätta blogga massor. Så tack allihop :)

Kanske skulle sminka mig lite i morgon. Det skulle ju inte skada kanske. Vinterblek och dann som man är...

Victoria korkad?

Förresten så tyckte jag inte om Victoria Bs medverkan i Ugly Betty. Den var rätt B för att vara lite ordvitsig. Haha nej vad dåligt, men jag tyckte att det hela var mest löjligt bara. Hon spelade sig själv, men spelade samtidigt en råpantad brud. Det måste ju innebära att hon själv tycker att hon är sån? Inte för att jag tror att hon är jättesmart men så korkad kan hon väll inte vara? Eller övertänker jag nu igen?

Så snyggt

image870

 ....är detta armband från CC Skye.
Hittas hos http://www.revolveclothing.com/ för $75.00.
Någon som handlat därifrån?

Jul och nyårsoutfit?

Alltså panik är fel ord, men jag börjar känna mig riktigt stressad över att jag absolut inte har en aning om vad jag ska ha på mig varken på jul eller nyårsafton. Egentligen så spelar det kanske ingen roll, men just de två dagarna så vill jag verkligen ha något nytt och fint på mig! Jag vill ha en klarröd klänning på julafton och en dyr glittrande sak på nyår. Tyvärr så har jag varken eller hemma i min garderob just nu. Asos har många fina partyklänningar, men det är nästan tveksamt om deras grejer skulle hinna fram innan nyår. Mina erfarenheter därifrån säger minst två veckor. Nelly är desto snabbare, men jag hittar bara saker som är helt okej där. Jag vill ju ha någonting outstanding! Antar att jag får ge mej in till stan för att leta. Jag tar jättegärna emot tips. Om det är någon som vet om någon supersnygg klänning!


          
         

Naaaw

Kolla söt min kisse var i somras! Verkligen pytteliten. När blev han så stor?

image861

Victoria B i Ugly Betty

Vickan ska vara med i kvällens avsnitt av Ugly Betty där hon ska vara brudtärna på Wilhelminas bröllop. Vera Wang kommer också att vara med i samma avsnitt. Otippat värre. Ska bli kul att se i alla fall. Dessutom är det ju dubbelavsnitt i kväll = dubbelt nöje!


image860

Lite julklappar

Tycker att det är ganska svårt att köpa julklappar till släktingar som man egentligen inte känner så bra. Dessutom brukar jag försöka att inte köpa för dyra saker heller. De pengarna lägger jag hellre på min familj och pojkvän som betyder mycket mer för mig. Därför blev det lite ätbara saker i cellofan. Tycker att resultatet blev riktigt tjusigt. Kommer nog att göra sig bra under granen. Affären tog 10 kronor per "paket" som de slog in i cellofan, vilket var ganska störande. Man behöver ju inte betala för omslagspapper, men cellofan kostar. Jag förstår inte riktigt skillnaden. Det är ju liksom inte något dyrt material och jag betalar ju ändå för innehållet. Jag betalade iallafall de där 20 kronorna utan att bråka. Det blir roligare att ge bort såhär.

Min moster fick julknäcke, julkaffe och julpraliner ifrån Åre.

image858

Och kusinen fick triss i Årepraliner. Choklad går alltid hem, så är det bara.

image859


Outfit

image855

 

Mössa Svea, duffel Peak Performance, tröja H&M, linne Asos, jeans Miss Sixty, stövlar Scorett, övrig accessoar katten Elvis.

Och det dumma nagellacket har redan börjat flagna.

Hemma igen

Det var jätteskönt att simma, eller ja i början var det det. Sen kom det ned tusen skrikande ungar i bassängen med medföljande vattenleksaker. Jag fick simma zickzack mellan skumtornen för att överhuvudtaget komma frammåt. Stod ut en liten stund, men sen tog tålamodet slut. Gick istället in i duschen och satt i lite hårinpackning. Sen gick jag in i bastun. Egentligen så har jag lite svårt för att basta, tycker att det är jobbigt att andas när det blir sådär varm och torr luft, men idag var bastun helt tom så jag la mig längst upp på min handduk och efter att jag vant mig vid värmen så blev det riktigt skönt. Lite för skönt kanske eftersom jag låg där så länge att jag var alldeles rödflammig på hela kroppen efteråt. Träffade mamma på stan sen. Vi gick och åt lite kinamat. Jag tog kyckling och grönsaker i currysås, vilket är det ni ser på bilden. Såå gott! Men jag förstår inte varför de måste lägga på så onödigt mycket mat. Inte en chans att jag orkar äta upp sådär mycket mat.



Postade även ögonskuggorna som gav bort här i bloggen igår. Innan jag åkte hem köpte jag även två julklappar. Visar dem snart.

Pamela skiljer sig...

image853

igen... Någon mer än jag som inte är förvånad? Denna gång höll det i hela två månader.

Dagens outfit?

Funderar på att ta en sväng till simhallen. Det skulle vara skönt att simma lite faktiskt.


Snygga trosorna blev :P Ser ut som om de har världens konstigaste form, men det är bara ett par vanliga boxertrosor. OM någon undrade...

Överdel: Peak Performance, underdel: H&M

Sova?

image851

Nee nu är det sängen som gäller! Godnatt på er allesammans. Vi ses imorgon igen va?

Julklappstips till honom

Om du vill skämma bort din pojkvän/bror lite extra i jul så har de jättefina tröjor på www.stayhard.se.
Kanske inte världens billigaste kläder, men snygga är dem! Just nu så får man dessutom 10% rabatt på allt om man anger rabattkod: JUL-07. Handlar man innan den 19onde så ska grejerna hinna komma innan jul, vilket såklart är en fördel, hehe.


image847 image848 image849 image850 

Och självklart så har de mycket mer än tröjor på sidan. Det finns även tjejkläder även om de finns betydligt mindre tjejkläder än killkläder.

Cocoo?

Idag är en sån där kväll som de inte finns någonting bra att kolla på på tv, men vad gör det när det finns bloggar? Fast min datastol är inte särskilt bekväm, vilket börjar kännas nu när jag suttit här ett tag.
Jajust ja jag har ju nu satt in min första annons här i bloggen. Den är från www.cocoo.se. Som ni kan läsa så kan man nu få hela 30% rabatt i shoppen om man uppger rabattkoden julrabatt. Perfekt om man behöver köpa lite nya smycken till nyår eller om man fortfarande inte är klar med julklapparna.
Funderar faktiskt själv på att köpa mej något fint. Har tidigare bloggat om detta armband. En julklapp åt sig själv måste man väll få unna sig ibland? ;)

image846

Bortskänkes

Okej dags för tidig julklapp nummer två!
Precis som förra gången är det enda man behöver göra för att få presenten att vara den första som kommenterar på detta inlägg.

Nu är det två små ögonskuggspaletter som jag ger bort. Den ena med blågröna toner och den andra med rosaröda. 

 

 Lycka till!

Ny sida

Hittade en ny (ny för mig) webshop idag. www.nystil.se
Det var inget som jag föll pladask för, men en del fint fanns det allt. Dessutom är allt fraktfritt, sånt gillas.

Lite grejer därifrån:

     

Hemlis

Eftersom det bara var en som kunde få läppglanset så kommer jag att skänka bort lite fler saker. Kanske i ikväll, kanske i morgon. Så kika in här med jämna mellanrum så kanske du också får en tidig julklapp ;)


Bajspapper

image839

I min familj har vi tagit det här med julfirandet till en helt ny nivå.


Kort från Brasilien

Sitter vid pappas dator och kollar på en massa gamla kort. Ganska roligt måste jag erkänna. Eftersom det är så himla kallt ute idag så kan man behöva påminnas lite om sommaren. Därför visar jag lite kort från Brasilien för några år sen som jag hittade...

image830

image831

image832

image833

image834

image835

image836

image837

Okej, det blev ganska många bilder. Men visst ser det härligt ut?
Men jag måste ta med min och systerns paparazzibild också. Största rumpan ever!

image838

Test

Snodde detta test från http://johnnson.blogg.se/

[x] Mamma
[x] Pappa
[ ] Styvmamma
[ ] Styvpappa
[ ] Styvsyskon
[x] Bror
[x] Syster
[ ] Systerson
[ ] Systerdotter
[x] Mobiltelefon
[X] eget badrum
[x] eget rum
[ ] swimmingpool
[ ] Hot tub
[X] gästrum
[x] Dator
[x] TV
[ ] Bastu
TOTAL: 10

[x] en säng lite större än normalt
[x] Mer än 4 par skor
[x] Solglasögon
[x] Klocka
[x] mp3spelare/iPod
[ ] en fungerande PS2
[ ] Nintendo Wii
[ ] Xbox som funkar
[ ] Nintendo 64 som funkar
[ ] Gameboy/ Advance
[ ] Gamecube
[ ] nintendo ds
TOTAL: 5

[ ] Poker-bord
[ ] Basketkorg
[ ] Hockeyspel
[ ] Biljardbord
[ ] pingisbord
[ ] Fooseball (fotbollspel)
TOTAL: 0

[ ] Nattduksbord
[x] Stereo på rummet
[x] CD spelare
[ ] Har något klädesplagg från Abercrombie och Fitch eller Hollister/ AE
[ ] Dina föräldrar har gett dig kreditkort/atm kort
TOTAL: 2

[] Jobb/sommar jobb, jobbar en gång i veckan
[x] Shoppar minst en gång i veckan
[x] har dyr parfym/cologne
[x] AIM/MSN
[x] Kamera/video kamera
TOTAL: 4

[x] Skoter/motorcykel/bil/moped/fyrhjuling
[] Gitarr/trummor/basgitarr
[] Piano/Keyboard
[] något annat instrument
[x] varit på en kryssning
[x] rest utomlands
[] haft en personlig tränare
[x] dyra smycken
[x] träffat en kändis
TOTAL: 5

[x] Platt/locktång
[] har varit i en slagbur, som är till för baseboll
[x] har 1000 spänn på dig just nu
[x] kreditkort, debetkort eller bankkort
[x] rest i Europa, mkt
[] Varit på Hawaii
[] Varit i USA
[] Varit i Asien
[] Varit i Australien
[] Varit i Afrika
[x] Varit i Sydamerika
TOTAL: 5

[x] Föräldrarna har bil
[] Jet ski/båt
[] Husbil/vagn
[x] Jag har en bil
TOTAL: 2

[x] Hemmagjord mat nästan varje dag.
[ ] suttit i en limo
[ ] suttit i en helikopter
[ ] äger en videokamera
[x] egen laptop
[] egen dator
TOTAL: 2

TOTAL SUMMA: 35
1-22 = Ghetto-kid
23-32 = vanlig
32-40 = rik brat
41+=överklassens snobb

Okej, haha enligt detta är jag alltså en rik brat... Nja jag vet då inte det :P


Bortskänkes

Eftersom jag är i en sån fantastisk julstämning just nu så tänkte jag passa på att ge någon en julklapp.
Två stycken läppglans som luktar god persikolukt. Det ena ljust rosa och det andra är mer transparent med glitter i. Läppglansen är helt nya och aldrig använda! Jag bjuder på frakten också.
Så skynda, skynda! Den första att kommentera får dessa som en tidig julklapp av mej!

image829

Julbak

Bara sju dagar kvar till jul nu. Ååh vad jag längtar!
Har precis julbakat lite till julbordet. Det är lika bra att börja i tid så man hinner med allt utan att behöva stressa ihjäl sig. Två mjuka pepparkakor med lingon och chokladknäck blev det iallafall idag!


image826

image827

image828

Bästa knäcken:

1 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
1 dl strösocker
Lagom mycket kakao (kan uteslutas)

Blanda allt i en djup skål som kan användas i mikrovågsugn. Värm i mikron på full effekt 7-8 minuter beroende på vilken konsistens du vill att knäcken ska få. Häll sedan omedelbart upp knäcken i formar där den sen får stå och stelna.
Enjoy!

Nytt nagellack

Denna gång en ljusrosa nyans från Essie. Jag är inte helt nöjd då lacket var väldigt svårmålat. Det krävdes tre lager innan det täckte ordentligt. Resultatet är mer rosa och mindre vitt än vad som syns på bilderna. Lite rosa marshmallow sådär. Kan tänka mig att den här färgen skulle vara supersnygg på ett par solbrända händer, vilket jag tyvärr inte har just nu.

 

Den vita massajen

Detta är en sann berättelse som handlar om en schweizisk kvinna som åker på semester till Kenya med sin pojkvän. På en båt så får hon se en massajkrigare som hon blir så blixtförälskad i att hon väljer att lämna hela sitt gamla liv bakom sig för att leva med honom. Hon bor med honom några år och går igenom allt möjligt, startar två affärer, blir dödssjuk i malaria mer än en gång, föder en dotter osv. osv.

Jag läste först boken och såg sen filmen. Och jag skulle råda alla til att välja boken. Mer än halva berättelsen är borttagen i filmen + att man inte får veta omständigheterna runt omkring och dessutom har de ändrat på en massa onödiga småsaker. Jag stör mig på sånt.
Men som sagt, läs boken. Den är jättebra och för mig är det helt otroligt hur hon kan göra alla dessa val. Kvinnan kan inte vara riktigt klok, så är det bara.


image823

Karaktärerna i filmen, i verkligheten var de inte lika snygga.

Dagens lista

* Göra plats i någon garderob för två flyttkartonger
* Klippa och fixa naglarna
* Tvätta svarta kläder
* Bygga klart mina lådor
* Baka mjuk pepparkaka
* Träna
* Ringa ett samtal
* Bära ned alla utlästa böcker


Det är bara att sätta igång...

Ny design

Gjord av www.lindaslya.blogg.se

Tack så mycket LInda! :D


Utmanad

Jag blev utmanad av Elin www.elinsord.blogg.se
Så här gör ni:
Skriv en önskelista med sju önskningar.
Motivera dem, kort eller långt.

1. Att min mamma slipper att få återfall, utan håller sig frisk istället.
2. Att resten av min familj och de jag håller av också får vara friska och må bra
3. Att K håller vad han har lovat
4. Att jag får en massa fina saker som jag önskat mig i julklapp
5. Att någon styr upp nyårsplaner så att det blir en riktigt lyckad nyårsafton för en gångs skull
6. Att jag får en uppenbarelse som talar om för mig vad jag vill jobba med resten av mitt liv så jag vet vilken utbildning jag ska hoppa på..
7. Att jag får ett jobb som ger mig pengar att leva på i väntan på att önskning nummer 6 ska slå in.

Taxi och Sims

Inatt fick taxi-akuten (dvs. jag) rycka ut igen. Denna gång slapp jag åtminstonde åka hela vägen fram och tillbaks till Örebro, utan det blev bara en kortare sträcka.

I dag börjar jag inte jobba förrän klockan sex. Det är om fem långa timmar. Jag sitter och funderar på hur jag ska fördriva tiden tills dess. Städa gjorde jag igår kväll, men jag antar att det inte är så svårt att hitta något skåp eller så som behöver städas det med. Helst av allt skulle jag vilja spela the sims. Jag känner världens sug efter det spelet. Syrran hade flera stycken förrut, men dessvärre tror jag att alla har kommit bort. Jag ska försöka leta lite och hittar jag det inte så får jag väll köpa mig spelet på Game eller nått. Det kan väll inte kosta så mycket längre eftersom det är flera år gammalt? Eller?

Ikea forts.

Taa daa!

Innan
image817

Efter
image818

Bestickkrukan blev en pennkruka. Det blev riktigt bra tycker jag. Snyggare och mer organiserat an innan.

Jag tror inte...

...eller nej, jag vet att jag inte tycker om Katies nya frisyr. Den gamla var bättre.


image816

Arn - tempelriddaren

Nu har jag köpt biobiljetter till annandagen. Arn - tempelriddaren.
Det ska bli mysigt, var typ hundra år sen jag var på bio.
Hoppas att den är sevärd nu


image814

Julklappstips

image808
På bluebox.se finns det under rubriken iPods och laptopskins massor av olika motiv som man kan pimpa sina grejer med. Tyvärr har jag ingen iPod, men laptop har jag allt! Min favorit är denna rosa kreation, men det finns massor av andra om man nu händelsevis inte skulle gilla rosa. Jättekul grej tycker jag. Datorn skulle bli tusen gånger finare med en sån här på.

Såhär står det på bluebox:
"Dessa klisterdekorer är enkla att montera, och ev. luftbubblor slätar man ut med fingrarna utan problem! En klisterdekor till framsidan och en till baksidan är inkluderad, tillsammans med en transparent screen för skärmen.
Det avancerade klistermärksmaterialet från 3M gör att inga klisterrester fastnar när du vill ta bort dekoren.
Skyddar din iPod också mot småskrapor, men gör den främst riktigt läcker!

En riktigt kul idé! Och eftersom de inte är speciellt dyra, kan man faktiskt kosta på sig att byta dekor lite då och då. "


   

 

Stjärnfall

Jag har sett FYRA stjärnfall i natt. Heeelt galet. Detta måste betyda någonting.
Antingen så kommer något stort att hända mig inom snar framtid, eller så kommer jorden att gå under.

Vi får vänta och se.

Taxi-driver

Kom precis hem från min första "körning" idag. Om tre timmar så måste jag åka igen för att hämta hem dem. Roligare saker kan man ju göra en fredagskväll, men jobbar man dagen efter så gör man... Och har man föräldrar som ber om skjuts så har man. Jag ska fördriva de där tre timmarna i tv-soffan. Kolla på film och ha det bra.

Smink ökar risken för bröstcancer

Är du en läppstiftsjunkie eller kan du inte få nog av nagellack? Se upp. Enligt en amerikansk studie kan dina sminkvanor ge dig bröstcancer.
image807
Kemikalier som används i läppstift och nagellack kan öka risken för bröstcancer. Det har forskare på Fox Chase Cancer Center i Philadelphia kommit fram till. En studie har visat att ftalater, en grupp kemiska ämnen som används som mjukgörande medel, kan störa tillväxten av friskt bröstvävnad.

Ftalater används i dag i allt från duschkräm till platsleksaker. De amerikanska forskarna utförde olika experiment på råttor, där man fann att ämnet BBP, som ingår i gruppen ftalater, förändrade den genetiska cellmassan hos de unga råtthonorna.

- BBP finns i vår miljö, säger forskareteamets ledare doktor Jose Russo till brittiska Daily mail. Att ständigt exponeras för det kan förstöra många organ, inklusive brösten.

I England finns BBP i fyra av fem kosmetiska vanor. Nu vill The Women Enviromental Network förbjuda ämnet.

- Det finns mera hälsosamma kosmetiska alternativ, säger talesmän för organisationen till Daily Mail. Små element av BBP absorberas av huden och kan utvecklas i kroppen med risk för långvarig effekt.

Tidigare undersökningar har visat att ftalater påverkar tillväxten och fortplantningen negativt hos människor och djur. Enligt de amerikanska forskarna behövs det dock flera studier för att kunna avgöra om ftalaterna verkligen ökar risken för bröstcancer.

Källa: Aftonbladet, Daily mail.
Therése Anderson Publicerad 2007-12-13.


Hmmm... stämmer detta så är jag troligtvis redan illa ute...

Önskelistor



image806

Nu har jag precis skrivit klart julens tredje önskelista. En till pojkvännen, en till mams and paps och nu en till storebror. Den här sista var verkligen svår att få till eftersom jag i princip tagit med allt jag önskat mig på de andra listorna, men efter några timmars letande och tänkande så blev en riktigt bra lista faktiskt.

Denna väska kom inte med på önskelistan, men jag tycker att den är riktigt häftig. Skulle gärna ha en sån när jag handlar på ICA eller Konsum. Mycket bättre för miljön än alla dessa plastkassar. Finns att köpa på kyssjohanna.se om någon är intresserad.

Det går långsamt...

...men det går framåt iallafall lite. Pratar om insatterna till bokhyllan för er som inte är insatta. Nu ska jag fortsätta skruva. Håll tummarna för att jag inte har sönder någonting eller skadar mig själv. Hehe.


IKEA

image801

     


Detta är vad som inhandlades på IKEA idag av mig. Ett lysrör till min lampa som nu när jag kom hem visade sig vara trasig. Jag hade inte ens funderat på att det kunde vara så utan antog bara att glödlampan var slut, men nej nu måste jag tydligen köpa en helt ny lampa också. Sen skulle jag köpa lådor till min rörigaa bokhylla för att få lite ordning. Nu blev det inga lådor, utan istället köpte jag insattser. Två med vardera två lådor i och fyra stycken med skåpdörr. Jag tror att det kommer att bli riktigt klart. Tyvärr är ju min kära pappa gipsad så jag lär inte få så mycket hjälp. Är en del skruvjobb för att få fast dem. På något sätt löser det sig alltid. Kan jag det inte själv så får jag väll ringa hit någon händig människa. Tillsist köpte jag också en bestickhållare. Jag tänker dock använda den som något helt annat. Gissa vad?

Outfiten today

   

Cashmerekofta La redoute, t-shirt Junkfood, jeans Miss Sixty, stövlar Din Sko. väska från Grekland, klocka fått i present, örhängen Friis

Min dag, so far

Kom hem från K i morse. Åt frukost och bytte om och sen åkte jag och mami till IKEA. Fick en del inhandlat, visar om en stund. Lunchen intogs också på IKEA. Kommer inte ihåg vad de kallade det, men det var iallafall lax och kyckling + ris och grönsaker och kryddor. Helt okej, men inget jag kommer längta efter att äta igen.
Sen åkte vi och handlade mat. Jag köpte julpolly så nu är det upp till bevis om de smakar gott eller inte.
In till stan efter det. Mamma gick till lillasysters skola för utvecklingssamtal och jag använde tiden till att gå och hälsa på Madde på hennes praktik. Det var mycket trevligt. Jag luktade på två parfymer och gillade faktiskt båda två, vilket inte händer så ofta eftersom jag vanligtvis är superkräsen när det kommer till parfym. Jag tröttnar ofta på en lukt väldigt fort. Sen gick jag in i några affärer också, men hittade ingenting intressant. Åkte hem. Ut med hundarna. Packade in allting från bilen och sen hamnade jag här.


image797

Ikea-lunchen

Gårdagens

image796

Duffel Peak, klänning American Apparel, linne JC, leggings Gina, stövlar Scorett, halsband gåva från K, örhängen Friis & CO

Lucia

13 december och lucia. Idag kommer många lucior, tärnor och små tärngossar att svimma runt om i landet. Att någon svimmar hör ju nästan till ett luciatåg. Själv har jag lyckats undvika det, trots alla luciatåg som jag deltagit i. Någon som har några svimningserfarenheter i luciatåg? Skulle vara lite mysigt att se någon lussa idag, men enda chansen för mig var väll att kolla på tv i morse, men det missade jag. Kanske visar de något i kväll också, man vet ju aldrig.

image795

Barnet hittade jag på google.
Nu IKEA.

Är det sant?

Jag hörde på radion i morse att övergångsställ som "klickar" klickar högre om man skriker åt dem. Det låter ju helknasigt? Är det sant? Någon som har testat? Detta måste forskas i...

Om ni undrar...

...så är jag hemma hos K. Därför kommer jag förmodligen inte att blogga så mycket idag. Bakade två stora kakor på förmiddagen. En till K och hans familj och en till min storebror som har namnsdag idag. Sen var sotaren hemma hos oss idag och tog bort ett kajbo också. Den ena stod ´på taket och den andra låg vid kamin. Sen ropade de till varandra genom skorstenen. Det såg lite kul ut tyckte jag. Kajboet fyllde en halv svart sopsäck. Skitstort ju, jäkla kajor. Nu ska vi laga mat. Tacos ska det bli. Kanske kommer det en dagens senare ikväll, annars imorgonbitti. Jajust ja ikväll är det ju sista avsnittet av Bonde söker fru. Det måste ju ses.
Take care.

Polly X-mas collection

Jag förstår inte hur jag har kunnat missat detta ända tills nu. Polly är ju mitt favoritgodis alla kategorier!
Men tydligen så finns det en X-mas collection i en stor guldpåse som innehåller en massa julsmakande pollysar.
Jag måste garanterat försöka få tag i en sån här påse. Allt som är nytt blir jag sugen på att pröva, det har jag ärvt efter min mamma. Hehe. Eller okej inte allt. Kalles banankaviar kommer inte in i vårat hus.

Såhär står det på hemsidan:
Polly X-mas collection bjuder på en riktig julsensation i Pollys anda! En aromrik mix av härliga jul- och vintersmaker såsom knäck, glögg, saffran, kanel, vanilj och marsipan, allt i kombination med Pollys karakteristiska ljusa och mörka chokladsmak.


image794

Bilden har jag fått låna av Jerker som redan hunnit smaka på dessa.

Silver och guldshorts?

Det blir bara mer metallic i affärerna för var dag.
Nu kan man köpa silver och guldshorts på Nelly.

Vad tycks hiss eller diss?

image792image793

Jag dissar. Dessa shorts är inte riktigt min grej.

Onödig eller nödvändig?

När jag först såg denna pryl inne på en affär så tyckte jag att den såg onödig ut, nästan lite löjlig. Men nu har jag ändrat mig! Jag har alltid mobilen liggandes på golvet när den blir laddad och det är inte särskilt praktiskt egentligen. + att jag alltid lyckas snubbla på alla sladdar som ligger på golvet och skräpar. Det allra bästa vore ju såklart att uppfinna nått som tog bort alla sladdar helt och hållet, men tills dess så vill jag ha en sån här.
Den finns i flera färger, men den rosa är min favorit.

image791

Mobilhållare - Driinn, rosa
Nu är det slut på sladdhärvor när mobilen ska laddas.
Driinn är en tjusig och praktisk liten rackare som håller ordning på din mobilsladd och din mobil medan den laddar.
Vira bara upp sladden på Driinn, stick laddaren igenom hålet och in i väggkontakten. Din mobil kan nu vila lugnt på Driinn medan den laddar.
Sladden kan sitta kvar när du laddat klart.
Gjord i Italien. Materialet är en plast/gummimix, för bästa styrka och grepp. Höjd ca 11 cm.

Finns att köpa på Bluebox.se

Pure love

Det är väll inte direkt någon nyhet att jag älskar Kenneth Jay Lanes smycken. Har sedan innan ett superfint armband i guld med tigerränder därifrån som jag fått av K. Sen har jag även skrivit om det svarta äpplet tidigare också. Så himla fint är det! Jag vill ha det supermycket.

Nu har jag hittat ännu en underbar skapelse därifrån, nämligen detta elefantarmband.


image784


Såå snyggt! Jag gillar hur Hillary Duff kombinerar det med det vita tigerarmbandet, som tydligen är en klocka. Vilket jag precis upptäckte. Tror att jag hade föredragit det som enbart armband. Luckan i huvudet förstör litegrann. Inte för att jag inte skulle vilja ha det, men jag tycker att det varit ännu finare om det bara varit ett armband.
Elefanten finns också i vitt, men det är mycket snyggare i svart tycker jag!

image785 
 



Jag vill

image783

Åh vad jag längtar tillbaks till Stockholm och att bo på hotell. Så himla skönt var det. Tror att jag ringer och bokar nu på direkten. Får rensa kontot med mina sparpengar :P


Fröken nyttig

Idag lagade jag mig själv en riktigt nyttig lunch. Tänkte att det var lika bra att fortsätta att vara hälsosam efter träningen och gröten som jag åt till frukost. Lite lax och sallad mättar bättre än man tror. Två mandariner till efterrätt blev det också. Gott gott.


image779

 

Träna

Jag har tillbringat morgonen med att träna. Det var skönt. Konstigt att det ska vara så himla drygt att motivera sig för att komma igång bara. Men jag har hittat ett knep. Det är bara att kolla på den här videon och sen får man plötsligt världens lust att bränna fett. Undrar varför? Hehe :P


Bara fet

Apotek, Stockholm

Tjej ~30, rundlagd och med ett trött utseende kommer in och går fram till en anställd.
Tjejen: Var har ni Ipren?
Anställd: Ipren är inte bra för dig...(tittar menade på tjejens mage).
Tjejen: Jag VILL ha Ipren... fattar du?
Anställd: Men det är inte bra för dig! (Tittar igen mot magen)
Tjejen (högt): Jag är inte gravid, jag är bara fet!


 

tjuvlyssnat.se

Reserv

Än en gång så blev jag reserv på tandläkarprogrammet. Helt värdelöst. Fattar inte varför de ska ge falska förhoppningar till typ 200 personer genom att göra dem till reserver för att sedan ta in typ 5 stycken av dem. Det är ju bara onödigt och elakt. I morgon tänker jag söka jobb istället. Vet redan nu vart jag ska ringa, har fått insidertips därifrån.


Lite nytt

 


Fick tre par trosor av min mamma idag som hon hade köpt till mig. Kanske inte världens snyggaste, men jag blev glad iallafall. Tyckte att det var gulligt gjort av henne + att underkläder använder man ju varje dag så de går säkert åt.

Andra bilden visar mina nya svarta jeans från Sunshine - MQ. Jag stör mig lite på att de är aningen för höga i midjan för min smak, men å andra sidan så är det ju bara jag som märker det så länge jag har någonting på mig på överkroppen. Därför tror jag att jag behåller dem. De kostade faktiskt inte så mycket, 499 kronor. Hittar jag några bättre senare så får jag väll köpa dem med. Ett par hela svarta jeans är nödvändigt att ha i garderoben.

Vad tänkte Nellys personal egentligen?

Alltså seriöst. Varför? Varför valde de att fota Musse för Nellys julkampanj? Jag kan bara inte förstå det. Visst jag kan se det komiska i bilderna, men liksom detta är väll inget skämt? Detta är seriös försäljning av kläder. Varför tar man då in Musse av alla människor? Som dessutom har en av världens fulaste tatueringar runt naveln. Jag KAN bara inte förstå varför. Och hans olika miner, är det ett försök att se snygg ut framför kameran eller vad handlar det om? De hade lika gärna kunnat hyrt in en apa från Skansen. Ingen hade ändå sett någon skillnad.


image771image772image773image774image775image776

Strömavbrott

Vi har haft strömavbrott här hemma hela eftermiddagen idag. Jag hann precis vakna och duscha och sen försvann strömmen. Eftersom jag varken ätit frukost eller lunch så fick det bli en sväng till Nora där vi åt pizza. Fanns inte så mycket annat att göra. Alternativet vore väll att tända en brasa på trädgården och grilla korv, men jag tror inte att det fanns varken korv eller korvbröd hemma så det hade nog blivit svårt iallafall...
Nu har vi iallafall ström igen vilket känns riktigt skönt. Det är helt sjukt hur beroende man är av ström nuförtiden. Det går liksom inte att göra någonting. Knappt så det går att läsa en bok om man inte har en bra ficklampa som man kan sitta och hålla över boken. Nää stackars människorna förr i tiden, de hade det inte lätt alltså.

Måndag

image770

Duffel Peak Performance, klänning H&M, legging Gina Tricot, väska från Grekland, stövlar Scorett,

Skämmigt

Jag vaknade nyss, eller ja för en halvtimme sen. Mmm precis jag sov till kvart i ett!! Det är ju helt sjukt länge, jag tycker nästan att det är lite pinsamt att sova sådär länge. Nog för att jag var trött efter helgen, men såå trött? Usch, halva dagen har redan gått och jag är nyvaken...

Jag är helt slut

Verkligen helt slut. Och mina fötter gör så ont att det värker långt upp i vaderna. Detta har verkligen varit den jobbigaste helgen på länge. Usch vad jag har fått slitit. 12 timmar igår och 7 idag utan raster med undagtag i går då jag åt i 10 minuter vid tre eller så. Jag har verkligen så fått nog av den där branschen. Tyvärr har jag redan lovat att jobba nästa helg också, men efter det så tänker jag bara acceptera bartenderjobben. Jag bryr mig inte om vad jag får för jobb, bara det blir något stillsamt där man slipper flänga omkring och lyssna på alla fulla idioter. Värst igår var en kille som sa fläskfitta istället för fläskfilé. Jag blev så förbannad så att jag bara ville nita honom med en rak höger rätt i nyllet. Ända anledningen till att jag lät bli var att det var första dagen på ett nytt ställe. Hade det hänt någon annastanns hade det varit annorlunda.
Dock var det ganska skönt att få 1900 rakt i näven när jag skulle ge hem idag. Då kändes det plötsligt lite mer värt det. Nu tar jag igen mej med lite marknadsgodis som min snälla syster köpte till mig idag. Supergoda. Lovar att blogga en massa i veckan för att kompensera för denna helg då det ekat tomt på nya inlägg. Innan dess tänker jag soova. Mycket och länge.

Han: Hur många timmar du har jobbat nu?
Jag: 12 igår + 7 idag så det blir nitton.
Han: Okej, hur mycket du ska ha betalt då?
Jag: Jaa, alltså jag brukar ju få hundra kronor i timmen...
Han: Huuundra!!!? Jag brukar ge åttio
Jag: Jaha, jaja.
Han räknar ut 80 gånger 19 på miniräknaren och plockar ihop pengar. Jag tar emot och stoppar de direkt i fickan.
Han: Men ska du inte räkna pengarna?
Jag: Nee vaddå? Jag litar väll på dej?
Han: Men...
Jag tar upp pengarna och räknar. Det är 1900.
Han: (nöjt) Du fick 1900.
Jag: (överraskad, men glad) Åh, tack så mycket!!

Att jag förtjänar 100 kronor i timmen. Det är ju på gränsen till för lite egentligen.


Jobbdag

Nu ska jag strax åka in till stan och jobba. Kom precis på att jag säkert kommer få problem med var jag ska ställa bilen eftersom det är julmarknad. Jag vägrar ju att betala in mig på någon parkering när jag är där för att jobba. Kommer hem igen någon gång efter tio ikväll så det blilr en låång dag. Hoppas att jag får bra betalt åtminstonde. Nej nu måste jag åka. Ha en bra dag allihopa!

Idol

Sådär du har man sett idolerna framföra sina låtar i globen. Jag tycker absolut att båda två förtjänar att vinna. Det är ingen tvekan om den saken. Men Amanda har varit min favorit sen första början och det är ju också hon som gör störst intryck på scenen, så är det bara. Något säger mej ändå att det är Marie som kommer att vinna och kanske är det lika bra. Ingen av de personera som har vunnit idol har fått någon särskilt bra karriär. De som verkligen har lyckats är andra personer som Darin, Måns, Dani och Ola. Därför är det kanske lika bra att Marie vinner ikväll.


image769

Örebro

Hann med en sväng in till Örebro idag, fast att jag sov nästan tills klockan var halv tolv. Fick med mig lite kassar hem också, suprise, suprise. Ett par svarta jeans från MQ, som jag har letat! Hann knappt pröva dem eftersom parkeringstiden var påväg att gå ut, men efter en snabb blick i spegeln bestämde jag mig för att köpa dem och sen prova dem ordentligare hemma. Man kan ju faktiskt lämna tillbaks dem, men jag tror att jag kommer behålla dem. Är liite orolig bara över att det kan vara sånt där tyg som suger åt sig ludd. Jag hoppas verkligen inte det eftersom vi har en katt och två hundar. Det blir en ganska dålig kombination.




Sen köpte jag även lite undiesar och den vita påsen är från la redoute. Tyvärr innehöll den bara ett av de tre plaggen jag beställde, de andra skulle komma runt den 15onde. Känns nästan som om det vore bättre om de skickade allt på samma gång. Koftan motsvarade iallafall mina förväntningar. Den var jättefin och mjuk och gosig.

Nu börjar Idol om 20 minuter. Jag ska precis som resten av svenska folket kolla på finalen. Sen ska jag väll försöka somna hyffsat tidigt också med tanke på att jag ska jobba 12 timmar i morgon och 8 timmar på söndag. Blir en riktigt slitig helg, men det kan jag nog behöva så jag inte får sittsår i rumpan efter all tid framför tvn och datan, hehe.

Fredagskläder

image767

Klänning H&M, leggings Gina, stövlar Vagabond, jacka Carlings, väska Esprit, klocka present, kofta Boomerang.

( Det har regnat på mig, därför mitt hår ser ut som en kattspya )

Tävling

Detta inlägg tillhör en tävling:

Jag borde vinna mobiltelefonen på Kenzas blogg eftersom min egen telefon är ganska kass, det är dessutom snart jul och jag har varit vääääldigt snäll i år! Dessutom så behöver jag muntras upp eftersom jag har varit arbetslös sen i början av september och trots att jag söker en massa jobb så är det ingen som vill ha mig. Därför har jag alltså inte råd att köpa mig någon ny telefon själv då jag köpt en massa julklappar till min kära familj för mina sista slantar.

Tävlingen:
http://kenzaas.blogg.se/1196859776_tvling.html#comment

Ny sida

Hittade en ny sida idag, http://www.fashionguide.se/
Jättebra om man vet vilket märke man är ute efter, men inte vet var det säljs. Bara att skriva in märke eller designer så letar sökmotorn reda på svaret på två röda. Förutom detta så finns det en massa nätshoppar uppradade. Väldigt bra tycker jag.

Bullebak

image762  
 

Detta är vad jag och min mamma ägnat dagen åt. Saffransbullar. Hälften blev vanliga lussekatter och hälften bullar fyllda med mandelmassa och russin

Looks good huh?

Snart slut

Fick just en trevlig överraskning! Cavalliarmbandet som jag lagt ut på tradera är nu uppe i 610 kronor. Jättekul ju. Ikväll tar auktionen slut så vill ni snappa åt er detta så finns chansen fortfarande

http://www.tradera.com/Roberto_CAVALLI_at_HM_Det_snygga_ORMARMBANDET_XS_S-auktion-53006247


Riktigt snygga skor

Tog en snabbtitt bland Nellys nyheter och dessa skor som jag hittade där är riktigt heta!

image759image760image761

" Insida i äkta skinnoch utsidan i satin. Den perfekta festskon".
599:- från Friis & CO

Dagens

image758


Såhär pigg såg jag ut i morse...

Insändare till tidningen, jävla mansgris

Jag har precis skrivit en insändare till Nerikes Allehanda, och ja jag inser hur illa det låter. Det brukar bara vara bittra pensionärer som har för mycket tid över som publiceras där, men i morse när jag åt frukost så såg jag denna insändare och jag blev så himla förbannad att jag var tvungen att svara.

Detta var alltå den ursprungliga insändaren:

Tjejer - ta på er bikinin!

Apropå
Nätverket Bara bröst och deras aktioner för att avsexualisera de bara kvinnobrösten.

Det är med förvåning och viss bestörtning jag har följt "upproret" av de unga kvinnorna som startade nätverket Bara bröst. Det här osmakliga beteendet trodde jag var dött och begravet sedan länge. Jag minns den sexuella revolutionen på det i övrigt positiva 60-­talet när vänster-­kvinnorna eldade upp sina behåar för att visa hur självständiga och duktiga de var. Det var hemskt redan då att se hur "mogna" kvinnor slafsade omkring på badplatser med sina dinglande hängbröst. Det kan väl vara trevligt om det är unga välsvarvade flickor, men handen på hjärtat, hur många av er ser ut som Brigitte Bardot eller Lill-­Babs?
Innan ni började springa omkring halvnakna så lämnades det mesta åt fantasin som i regel är vackrare än verkligheten. Om vi ser på våra muslimska vänner nysvenskarna så lindar de ju in sina kvinnor i stora tygsjok för att ingen svensk man ska bli upphetsad när han ser lite naken hud. Detsamma gäller ju deras nysvenska fränder som i sina hemländer aldrig har sett en naken kvinna före sitt äktenskap. Tycker ni då att det är konstigt att ni blir våldtagna här i Sverige?
Även en icke fysiskt fulländad kvinna kan säkert vara upphetsande om man aldrig har sett en naken kvinna förut. Så för er egen skull rekommenderar jag att ni klär på er anständiga baddräkter och dessutom slipper vi manliga badgäster bli antingen äcklade eller upphetsade av er beroende på vår erfarenhet vad det gäller nakna kvinnor.
"Jag minns Miss Jumpertävlingarna..."
Örebro

Och här är mitt svar:

Alltså det här var det mest sexistiska jag någonsin har läst! Jag citerar: "Detsamma gäller ju deras nysvenska fränder som i sina hemländer aldrig har sett en naken kvinna före sitt äktenskap. Tycker ni då att det är konstigt att ni blir våldtagna här i Sverige? " En kvinna ska för fan kunna gå omkring naken utan att riskera att bli våldtagen! Varje kvinna har själv rätt att avgöra vad hon ska göra med sin kropp och med vem. Det går ALDRIG att skylla på att hon hade för lite kläder på sig och därmed får skylla sig själv! Du menar alltså att män är såna primitiva varelser att de inte kan kontrollera sig själv om de ser ett par bara kvinnobröst!? Och eftersom du drar alla män äver samma kam så antar jag att detsamma gäller dej?

Och att påstå att dessa nysvenska män aldrig har sett en naken kvinna förrut? Tror du att de levt instängda i en bananlåda ända tills de kom till Sverige?! Nakna kvinnokroppar finns överallt på internet och porrtidningar går att köpa i de flesta livsmedelsaffärer! Och så sluttappen "att ni klär på er anständiga baddräkter och dessutom slipper vi manliga badgäster bli antingen äcklade eller upphetsade av er beroende på vår erfarenhet" Jo men hur kul tror du att vi unga kvinnor tycker det är att se alla dessa gubbar med håriga ryggar och ölmagar sommartid!? Många äldre män bryr sig ju inte överhuvudtaget utan många gånger har jag sett dessa svettiga män inne på ICA iklädda enbart shorts. Tror du aldrig att vi blir äcklade? Men kräver vi att ni ska skyla era kroppar? Nej precis för vi anser att det är upp till var och en att avgöra vad som känns som en passande klädsel! Och om du nu tycker att detta är ett så stort problem så varsogod att flytta till något av de muslimska länderna istället då! Du och din kvinnosyn skulle passa utmärkt där och ingen kvinna här i Sverige skulle sakna dej heller!!


Jag kanske tog i lite, men det förtjänade den där himla äckelgubben!


God? Morgon

Strax ska jag åka iväg på infoträff på arbetesförmedlingen. Det känns ungefär hur tråkigt som helst. Jag vill bara få det gjort så att jag kan åka hem och sova igen. När man vaknar och det är kolsvart ute så börjar man ju inse hur knäppa vi människor är. Varför kan vi åtminstonde inte vänta med att börja våra dagar tills solen gått upp?
Nej, nu ska jag försöka sluta att vara negativ och ta tag i mig själv.

Bjuder på ett litet snoppkort såhär på morgonkvisten. Alltid piggar det upp någon.


dagens

Klänning Esprit Berlin, tröja AA, guldhalsband från min barndom + raggsockor.


Skötselråd för dina jeans

* Vänd jeansen ut och in före tvätt
* Fyll inte tvättmaskinen helt full
* Använd inte sköljmedel till stretchjeans
* Häng upp jeansen så fort som möjlilgt efter tvätt
* Undvik torktumling

Fakta om otvättade jeans

* Krymper ca 1,5-3 cm på längden
* Torrfäller de första 4-5 tvättarna
* Om du viker upp jeansen kan det bli en ljus rand från vikningen efter tvätt
* Använd jeansen så länge som möjligt innan du tvättar dem första gången (leverantören rekommenderar 6 månader) för att få den bästa slitningen och passformen
* Blötlägg jeansen snabbt i kallt vatten innan tvätt för att det inte ska bli ränder i tyget

Fakta om förtvättade eller slitna jeans

* Förslitna jeans är mer ömtåliga än oslitna, de slits fortare
* Sträck jeansen efter tvätt
* Behandla dina förslitna jeans som du behandlar dina "finbyxor"

Källa: Åhléns City

Garderobsrensning?

Jag skulle verkligen behöva rensa min garderob och sälja ut hälften på tradera. Kanske mer än hälften till och med? Den är liksom proppfull, så full att jag fått göra en provisorisk extragarderob i min bokhylla. Det dumma med att sälja nu är väll alla sommarkläder jag har. Tror att det blir svårt att sälja kjolar och linnen just den här årstiden. Får väll helt enkelt sälja höst/vinterkläderna nu och spara resten till sen. Det jobbiga med att sälja är att det är så svårt att veta hur mycket man ska ta för frakten. Jag har skaffat mig en sån där portoguide, men det står ju så krångligt. Man kan ju i och för sig köpa på sej lite såna där förfrankerade kuvert. Det är ju ganska smidigt faktiskt.
Först och främst ganska jag ska börja med att rensa garderoben :P

Blåst brud

Hittade just den här i någon blogg, bara måste visa den. Vilken jävla blåst kvinna! Herregud...



Onsdag

Och nu är det visst onsdag, eller ja det har till och med varit det i snart tio minuter. Jag ska snart gå och lägga mig och börja läsa en ny bok, den vita masajen eller nått sånt hette den tror jag. Hoppas att ni som redan sover gör det skönt och till de som är vakna att ni snart somnar skönt. Vet egentligen inte varför jag skriver detta helt meningslösa inlägg, men någon själ därute kanske finner nöje i att läsa detta, vad vet jag? Morgondagens planer är iallafall att tvätta vilket jag inte gjort på minst två veckor så det finns en del del smutsiga kläder om jag säger så. Nää nu ska jag hoppa i sängen. Ha en bra onsdag allihopa!

Pippi Långstrump spöar Spiderman

Spindelmannen har inte en chans mot världens starkaste Pippi.
Haha ungar är roliga alltså!



Amanda och William

Det var trevligt hemma hos Mattias. Hans ungar är så söta. Den ena tror att han är spindelmannen och den andra pippi långstrump. Av någon anledning så hamnade jag nästan direkt i lekhörnan. Jag förstår inte vad det är med mig och barn för jag hamnar alltid i deras i lekar, medan de andra sitter i köket och pratar. Amanda gjorde allt för att bli fotograferad, medans William istället gjorde allt för att inte bli det.


image749 

     
   

Dagens tisdag

image748

Någon mer än jag som sett ett samband i mitt posande? Kolla ned i golvet någon? hehe.

Inviger sjalen från nuknuk idag, i övrigt inget konstigt. Linne Asos, kofta Boomerang, skinnjacka Carlings, stövlar Scorett, klocka fått i present.

Godmorgon

Godmorgon bloggen! Jag är helt sjukt morgontrött idag, men det är jag säkert inte ensamm om att vara. Det blev inte många timmars sömn inatt, som vanligt. Jag vet inte hur jag ska bära mig åt för att få bra sovvanor, anslappningsövningar? yoga? hypnos? Kanske skulle vara värt att testa någonting av det? Nu ska jag iallafall åka till Lindesberg. Hälsa på Mattias och hans underbara barn. Tydligen hade han lovat att baka kanelbullar, men kan en kille baka goda kanelbullar? Känns som att bara kvinnor kan sånt, men det kanske är jag som är lite konservativ. Jaja svaret kommer väll med bullarna. Nu måste jag avsluta här om jag inte ska komma försent.
Ha en bra dag! 

Pussochkramkatten

Jag tror att min katt är kär i mig. Det enda han gör är att kramas och pussas såfort han får chansen.
Nu ska jag tvinga honom att sova, för annars så får inte jag sova. Det är ganska irreterande när jag är trött och försöker sova, men han bara trycker upp sin blöta nos i mitt ansikte så att det inte går. Men lite mysigt är det ju såklart också.


     

Lägenhetsbilder

Min mamma köpte ett renoveringsobjekt för ett tag sen och nu 1a december så fick hon tillträde. Denna lägenhet är alltså tänkt att hon ska med hjälp av hantverkare rusta upp och sedan sälja för ett förhoppningsvis mycket högre belopp. Han som bodde där innan var en gubbe och det märktes verkligen på inredningen! Ja till och med på lukten. Det satt liksom "gammelmanslukt" i tapeterna. Köket var värst, gammelgröna skåpluckor och hyllorna var inklädda i sånt där vaxduksliknande material. Taperterna i övriga lägenheten var inte heller så snygga precis. Men med lite tapeter och färg och nytt golv och ett nytt kök så kan den bli jättefin! Den var stor och luftig. En tvåa med balkong på andra våningen. Det enda negativa var väll badrummet som var lite litet, men det finns så många smarta lösningar nuförtiden så det går säkert att göra riktigt fint det med.
Tog lite kort med mobilen, tyvärr blev de som vanligt ganska kassa, men det syns ju lite iallafall:

          
   

Mmm...

...Marabou

image736
Denna ska påbörjas nu och det ska bli såå gott. 

HM-grejerna kom idag

Det glömde jag att skriva förrut, jag har varit och hämtat ut grejerna från HM idag också. (Så nu vet du att de ligger här och väntar på dej lillsyrran) Blev lite besviken faktiskt. Trodde att klänningen skulle vara längre och mindre A-linjeformad. Den är ju inte fööör kort just nu, men eftersom det är ganska mycket ull i så är jag rädd att den kanske kommer att krympa lite, och gör den det så går den knappt att använda som klänning längre.


   

Overknee-strumporna hade inte alls samma färg som jag hade trott. Trodde de skulle vara mer som klänningen, men de var nästan lite silvermetallicgrå och det vet jag inte om jag tycker om.

 

strumpbyxorna var iallafall bra. Har provat de lila redan, de är dem jag har på mej till klänningen. De andra paketet består av ljus och mörkblåa, men kortet blev dåligt så jag vet inte hur väll färgarna kommer fram.



Jag vann!!! jag vann!!

Kolla vad som låg i paketet! Jag har vunnit en tävling! Okej jag kanske är lite väl glad över detta, men jag kan inte låta bli! Jag vinner aldrig någonsin någonting! Hade till och med glömt bort att jag varit med i den här tävlingen i hennes och så plötsligt så ligger detta i brevlådan!

Halsband och armband med polkagrismönstrade hjärtan och silverkulor. Riktigt sött faktiskt. Kanske inget jag kommer använda varje dag, men såhär till jul så passar det ju riktigt bra. Jag blev iallafall jätteglad, mest över att det var just jag som vann :)


image724

 

Hemligt paket

Det låg ett mystiskt paket adresserat till mig i brevlådan idag. Vad tusan kan detta vara? Jag har verkligen ingen aning.
Fortsättning följer....


Dagens outfit

image719

   

Mössa Svea, stövlar Scorett, jeans Miss Sixty, tröja HM, linnen båda från Vero Moda. handskar Björn Borg, halsband Kyssjohanna.se, jacka Carlings

Lite panik

Igår natt så kunde jag verkligen bara inte somna. Jag försökte med allt, men tillslut så gav jag upp och började kolla på film. Först såg jag någon skitfilm som visades på 4an. Presidentens älskarinna eller nått sånt hette den. Efter det satt jag på 16 blocks, någon film som min bror tagit hem. Den var faktiskt jättebra, förutom att de fem sista minuterna inte gick att se på. Spelaren vägrade att visa mig dem, just inget irreterande när man suttit och kollat på en hel film liksom.

Framåt 4 så somnade jag iallafall tillslut. Tanken var att gå upp vid nio i morse, men naturligtvis var jag alldeles för trött då. Kvart i elva ringer min bror och väcker mig och frågar om jag har reservnyckeln till hans gamla lägenhet. Jag svarar tvärsäkert att nej det har jag inte, varför skulle jag ha det? Men tillslut kollar jag på min nyckelknipa och där sitter den där jävla nyckeln! Hur den kom dit är ett mysterium.
Nyckeln ska vara inne klockan 12 och när vi har pratat klart är den tio i elva. Jag kastar mig upp ur sängen, helt svettig och i stort behov av en dusch, men det var ju såklart omöjligt med tanke på hur mycket klockan var. Blir istället en raggardusch i parfym, drar på mig en mössa för att dölja mitt flottiga hår och slänger på mig de närmast liggande kläderna. Springer ned och ut i bilen. In till stan i 110 vilket resulterar i tusen omkörningar, men vi hann. Med hela två minuters marginal desutom. Hehe härlig förmiddag :P Hann ju inte äta någon frukost innan så efter detta var jag skithungrig. Blev raka vägen till Max, men där var det 100 meters kö. Så jag fick väll vänta en halvtimme eller så innan maten stod på bordet. Men gott var det.


image718

Frukost på Max

Bröst eller rumpa?

image717

När jag ändå är inne på tatueringar, kolla vad jag fick upp när jag sökte på google...

Miami Ink

Kollade just på ett avsnitt av Miami Ink. Gillar verkligen det programmet för de är så himla skickliga! Var en tjej som tatuerade olika sorters sötsaker längs revbenen på ena sidan av kroppen, tårtbit, muffins, godis och en klubba nästan uppe i armhålan. Den blev jättehäftig, men samtidigt så är det inget jag själv skulle vilja ha på kroppen för resten av mitt liv. Så är det med väldigt många tatueringar, jag tycker att det är snygga, men bara på någon annan.
Samtidigt så skulle jag vilja ha en tatuering på någon diskret ställe, men det är ju omöjligt att veta att man fortfarande tycker om den om 20 år. Jag väntar nog ett tag till innan jag verkligen gör slag i saken.


image716

Det går inte att låta bli att le


För honom

image713image714
image715

Noel.se har några riktigt snygga killtröjor just nu. Julklappstips kanske?

Ögonen

Man kan verka hur nykter som helst, men ögonen ljuger aldrig!

Frågan är hur Elin lyckas se så himla ofull ut hela tiden, vi drack ju i princip lika mycket. En gåta som kräver svar, jag ska allt avslöja ditt hemliga knep någon gång ;) ;)



image712


Ragga lugnt

Igår satt min syster i soffan med sin bärbara dator i knäet och garvade. Naturligtvis blev jag nyfiken och  tvungen att ta reda på vad som var så fruktansvärt roligt. Det visade sig att hon var inne på denna sida: www.raggningsreplik.se/

En sida full med knäppa raggningsrepliker. Alltså sånt här är ju skitkul på pappret, men om någon använde dem seriöst så skulle iallafall inte jag gå igång på det. Nu tror jag inte att det finns så många som använder sig av såna här inövade repliker, eller jag hoppas att det inte är det! För det är faktiskt mest pinsamt.

Några exempel:

* My love for you is like diarrhea, I just can't hold it in.

*
Ska vi leka trollkarl? Jag sätter på dig och sen försvinner jag.

* Om en tjock gubbe kommer och stoppar dig i en stor säck, oroa dig inte, tomten försöker bara ge min den perfekta julklappen.

* ÄR du söt eller har jag fått en sockerbit i ögat ?

* Du skulle passa jävligt bra till mitt nya lakan.


Det finns många, många fler. Den ena värre än den andra...

oOoOoOoOo

Vi har en chokladask i huset! Jamijami

Baaakis

Jag drack så himla mycket igår. Borde ha blivit apfull, men jag blev aldrig det. Är inte det typ ett tecken på att man är missbrukare? :P Dock så märks det idag, usch vad dåligt jag mådde när jag vaknade i morse. Nu har jag tankat i mig några liter vatten, ipren och mat så nu känns det bättre. Duschen gjorde också susen. Försökte minnas hur mycket jag drack igår, men det är svårt. Det jag kommer på är minst två baja päron shots, 3 baileysshots, en 6a samboucca, två san fransisco, två frozen melon daquari, en likör 43 med mjölk. Detta var dock inte allt då jag söp upp ÖVER tusen spänn igår. Det finns bara ett ord som beskriver det, ÅNGEST.

Det var iallafall en kul kväll. Vi började på klaras, men där var ju alla så himla små. Det bara kryllade av 89or. Sen skulle vi till Harrys, men fick inte komma in för att vi var för unga! Jag blev skitsur. Hallå jag är nästan 20 och det var rekommenderad ålder 23. Jävla vakt säger jag bara. Han hade ingen anledning att inte släppa in oss där.
Tillslut hamnade vi på Frimis. Där var det både bra och dåligt pga vissa omständigheter.

Hade bara med mig mobilen igår och den tar verkligen urkassa bilder i mörkret så korten är inget att skryta med. Elin tog i och för sig kort hon med så hon kanske har lite bättre. Hoppas att hon skickar dem till mig sen.
Men bjussar på några av mina sålänge.

Elin har skrivit mycket bättre och utförligare om vår kväll i sin blogg. Läs det här: www.elinsord.blogg.se/


     

    


RSS 2.0